Hoe kwam een sculptuur bij mij tot stand? En hoe ontstaat er een schilderij van mij tot stand?

Nadat ik een steen had gekocht, bekeek en bevoelde ik hem regelmatig van alle kanten. Ik legde hem dan een tijdje in mijn toenmalige atelier en ik liet me daar inspireren door de gevoelens die ik daar kreeg als ik naar de steen keek. Vaak haalde ik mijn inspiratie uit mijn eigen levenswijze of wat mij ingegeven werd door mijn spiritualiteit (Boeddhisme en Meditatie). Het liefst werkte ik daarom vanuit de taille directe methode.Tijdens het werken veranderde de sculptuur regelmatig van vorm. Want uiteindelijk "bepaalt" de steen zelf wat hij wil worden. Ik hielp hem daarbij om tot die vorm te komen. Een vorm die vaak het "Leven" symboliseert.  De steen bepaalt, of dat wat ik mijn hoofd zie, ook uit die steen gehaald kan worden.

Maar net als wat ik bij het beeldhouwen had, dat de vorm veranderde van vorm tijdens het proces, ervaar dit ook bij het schilderen. Bij ieder laag zie ik veranderingen waar ik dan weer op voort borduur. Totdat er het uiteindelijk uitziet zoals ik  het in mijn hoofd beoogde hoe het er uit moest zien.

Bij mijn schilderijen ga ik volledig uit van mijn gevoelens op dat moment. mijn gevoelens uit ik in mijn kleurgebruik. Vaak zijn dat zachte tinten omdat ik los wil komen van de hardheid van de maatschappij waarin wij leven. Dus werken vanuit mijn hart en ziel.

Mijn schilderijen zijn, net als mijn sculpturen, altijd abstract van vorm. Dit geeft voor mij de meeste voldoening bij mijn werk.

Mijn sculpturen moesten voor mij hanteerbaar zijn en zeker ook betaalbaar zijn voor de liefhebber van mijn werk.

Net als bij mijn sculpturen moeten mijn schilderijen handelbaar zijn en daarom ben ik aan een maximale maat van 100 X 100 cm.