Peter is geboren in 1948 in Maastricht, getrouwd en woont en werkt in Tilburg. Hij heeft maatschappelijk werk gestudeerd aan de Sociale Academie in Den Bosch. Daarna heeft hij gewerkt als voogdij-maatschappelijkwerker, personeelsfunctionaris belast met onderzoek naar diverse personeelsvraagstukken op werkvloer en als sociaal raadsman.

In october 2008 is hij begonnen met beeldhouwen als autodidact. Eind 2009 begin 2010 volgde hij workshops bij beeldhouwer Peter van Goethem om zijn technieken aan te scherpen.

Zijn sculpturen hadden bijna altijd het thema LEVEN. Een thema wat gerelateerd was aan zijn loopbaan en zijn privéleven. Zijn sculpturen zijn glad maar ook ruw, met zijn ronde vormen en scherpe lijnen, open gaten en verbindingen, Ze zijn als het leven. Altijd ontstaan uit puur handwerk. De combinatie van steen en hout staan ook symbool voor het leven, 'Steen staat voor hard en koud, Hout staat voor zacht en warm. In zijn laatste sculpturen komen deze elementen steeds duidelijker tot uiting. Maar hij schuwt ook geen nieuwe uitdagingen met betrekking tot materiaal keuzes en vormgeving zoals lood, glas en led-light.

Zijn sculpturen hebben een 'eigen-zinnig' karakter. Het is zijn manier om zich te onderscheiden van andere beeldhouwers. Hij zoekt bij zijn sculpturen altijd de 'grenzen' op. Zowel in de steen als in zichzelf. Hij maakt dan ook nooit gebruik van de traditioneel gevormde sokkels, maar hij creëert zelf een 'sokkel' voor zijn sculpturen. Hij maakt gebruik van diversendiversen houtsoorten en vaak combineert hij dat ook nog met lood. Hierdoor onstaat er een synergie tussen steen, hout en lood waardoor zijn sculpturen als zeer uniek worden gevonden.

Maar ook in zijn schilderijen gaat hij op een geheel eigenwijze manieer te werk. Hij combineert verschillende technieken in zijn werk en gebruikt diversen materialen. Hierin is hij nog steeds in een experimenteer periode. In de galerie Schilderijen laat hij daarvan een aantal voorbeelden zien. De meeste van deze schilderijen zijn daarom niet te koop. Maar hij plaats ze om de ontwikkeling te laten zien van wat hij nu al maakt en welke richting hij verder wil.

Hij exposeert met grote regelmatig in binnen- en buitenland. Zijn sculpturen en schilderijen zijn in bezit van collectors, bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.